Search

Welkom op de pagina van groep 7 en 8

Welkom op de site van groep 7/8!

Hier vind je alle informatie over de groepen, huiswerk, projecten en andere belangrijke en leuke dingen! over de beide groepen!

23 april is groep 7 & 8 op de fiets naar Leek geweest voor het praktisch verkeersexamen. Alle kinderen moesten een route fietsen en werden beoordeeld op hun verkeersveiligheid.
20 april waren de Koningsspelen. De moeder van Dyone liep mee met groep 7 en heeft van deze groep foto's gemaakt. Deze staan in ons fotoalbum.
29 maart zijn Joes en Dylano naar het Groninger Museum geweest (samen met Veerle en Rinus uit groep 5/6). Ze werken mee aan het inspreken van een audiotour voor een nieuwe expositie van 'de Ploeg' die eind mei open gaat. Eerst is kunstdocent Peter Propstra op onze school geweest om te kijken met welke leerlingen hij graag wilde werken. Daarna zijn de kinderen naar het Groninger Museum geweest om kunstwerken te bekijken en in eigen woorden te vertellen wat ze zien. Kortgeleden is Peter weer op school geweest om afbeeldingen van schilderijen op de beamer te laten zien. Deze schilderijen hangen namelijk op dit moment nog niet in het museum. Op dit moment (24 april) werkt Peter aan het script wat de kinderen begin mei mogen inspreken in een studio. Eind mei is dan de opening van de tentoonstelling waar Joes, Dylano, Veerle en Rinus bij aanwezig mogen zijn.

Foto's hiervan staan in ons fotoalbum. Helaas is de kwaliteit niet heel goed omdat in het museum niet geflitst mag worden.


Groep 7

 


Groep 8

Groep 8 is een bijzonder jaar. Niet alleen gaan we op kamp, werken we druk naar de eindcito en de eindmusical toe, maar ook wordt er samen met ouders en leerkrachten gekeken naar een passende keuze voor het voortgezet onderwijs!

Naast de afronding van de basisschoolcarrière, wordt er nog steeds hard gewerkt, op het eigen niveau van de kinderen. En wat een werkklas is groep 8! De leerlingen van groep 8 kunnen zich al actief inschrijven op de workshops voor rekenen. Dit betekent dat er momenten zijn waarop de kinderen zelf beslissen of ze extra uitleg nodig hebben of niet. Dit pakt vrijwel altijd goed uit en is een heel belangrijke kwaliteit, juist volgend jaar op de middelbare school! Ga zo door, groep 8! We werken naast rekenen natuurlijk aan nog veel meer vakken.

In groep 8 leren we ook onze verantwoordelijkheid te nemen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de hokjesdienst. Elke week hebben twee leerlingen hokjesdienst. Dit betekent dat ze zelf rekening moeten houden met de tijden van de pauze, alle materialen vóór de pauze uit het hokje halen en na de pauze ook weer netjes opruimen natuurlijk. Maar ook hebben we klassendienst en is een aantal leerlingen van groep 7 & 8 bezig met de bibliotheek. En dat is een grote verantwoordelijkheid!

 

 

Fotoalbum